BASTARD BURGERS

Streetfood från Norrland med kärlek och respekt för riktigt bra råvaror. Treat yo’self.

TREAT YO'SELF

Vår ambition har alltid varit, och fortsätter vara, att servera street food av högsta kvalitet. Det är stor skillnad på fast food och street food, eller hur? Skillnaden är kvalitet.

Därför ser vi till att hitta de bästa leverantörerna, ingredienserna och smakerna som finns out there. Producenter med råvaror som är lika goda som hållbara.

GO VEGAN

Vår meny är inkluderande - och vi älskar det.

Vi har letat över hela världen för att hitta veganskt bröd, majonnäs, ost och burgare som smakar fantastiskt.

För ärligt talat, folk ska inte behöva leva utan burgare, tryffeldipp, ost eller shakes.

ENJOY LIFE

Här välkomnas personlighet och karaktär – både hos gäster och medarbetare. Morsor och söner, skejtare och hemslöjdare, veganer och köttälskare. Alla ska känna sig välkomna på Bastard Burgers.

Hit kommer du för att käka riktigt bra mat, testa något nytt, känna musiken, slappna av och bara leva livet.

GET VIBING

Vi är stora och vi växer snabbt, men vägrar tappa personlighet eller bli basic. Kom hit för att du gillar musik, graffiti, streetwear, riktigt bra streetfood, klistermärken på borden, svengelska – allt det där som gör Bastard Burgers till Bastard Burgers. 

 Vår Head of Lifestyle Thomas Niemi ser till att Bastards alltid looks and sounds right. Via Happy People Soundsystem dunkar han ut en ny spellista till restaurangerna varje månad och i webbshoppen hittar du unik merch.

MILESTONES ALONG THE WAY

Luleå - Sverige - Världen

2016
Luleå

Den 23 september 2016 öppnade vi vår första restaurang i Luleå. Då var vi ett litet kompisgäng som drömde om att laga stans bästa burgare och vara en riktigt bra arbetsgivare i restaurangbranschen. På bara 17 sittplatser hade vi lång kö utanför dörren och vi sålde så mycket burgare att köttet tog slut.

2016
Norrbottensgården

Att servera den perfekta burgaren handlar till stor del om köttet. Vi träffade helt rätt när vi träffade Ingemar och Norrbottensgården. De producerar kött till alla våra restauranger i Sverige och vi är stolta över att ha vuxit tillsammans med Norrbottensgården. 

2017
Uppsala

2017 ville vi testa vårt koncept och erbjudande genom att öppna i en större stad. Restaurang nummer två slog upp portarna i Uppsala i februari och det var definitivt en milstolpe för Bastard Burgers.

2018
När allt tog fart

Under 2018 gasar vi på och hinner öppna 10 stycken restauranger. Piteå, Gävle, Stockholm, Sundsvall och Östersund är bara ett axplock av de restaurangpremiärer vi hinner med.

2019
Föräldrapenning

I november 2019 tog vi beslut om att toppa upp föräldrapenningen, vilket innebär att våra föräldralediga medarbetare får full lön under tiden hemma med familjen. Jobbar man hos oss ska det inte straffa sig ekonomiskt att skaffa familj.

2019
Go Vegan

Vi förändrar den veganska restaurangmarknaden från grunden. I januari 2019 presenterar vi en helt vegansk meny, som är en direkt spegling av den tidigare menyn. Allt du kan få på menyn finns nu även som veganskt alternativ.

2019
Årets Norrbottning

Vi blev utsedda till Årets Norrbottning 2019 på Luleå Business Awards! Det absolut finaste priset vi vunnit och det betyder väldigt mycket för oss att vår hemstad tror på det vi gör.

2020
Vi ställer snabbt om

Under 2020 drabbades restaurangbranschen hårt av pandemin. Vi ställde snabbt om vårt erbjudande och fokuserade starkt på delivery för att uppnå vårat mål om att inte behöva varsla eller avskeda fast personal eller stänga några restauranger.

2020
14 nya restauranger

Trots att 2020 var utmanande på många sätt lyckades vi öppna 14 nya restauranger och lära känna nya Bastarder runt om i Sverige. 

2020
Hederspris i Årets hållbara utmanare

I december tilldelar Martin & Servera oss ett hederspris som Årets hållbara utmanare 2020 för vårt initiativ att kompensera föräldrapenningen. Stort att få hederspris och uppmärksammas för ett viktigt ämne!

2021
Oslo

I juni 2021 öppnade vi äntligen vår första Bastard Burgers utanför Sverige! Vår första utlandsetablering blev i grannlandet och på ett härligt läge i centrala Oslo. Vi ser fram emot fler restauranger i Norge!

2021
Manhattan, New York

Under hösten 2021 öppnar vi vår första restaurang i USA. Tillsammans med Bronx Brewery öppnar vi restaurang och taproom på Lower East Side på Manhattan. En dröm som går i uppfyllelse i the land of burgers!

VILL DU VETA MER?

Vill du läsa mer om hur det är att jobba på Bastard Burgers och hur vi är som arbetsgivare? Klicka här.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor